Menu Sluiten

Zandcementdekvloer

De zandcementdekvloer

De zandcementdekvloer is een dekvloer die bestaat uit zand, cement en water. We brengen zandcement aan op een funderingslaag om oneffenheden te repareren, of een vloer op afschot of een hoger niveau te leggen. Een zandcementdekvloer noemen we ook wel cementdekvloer, smeervloer of specievloer genoemd.

Aanleggen

De zandcementdekvloer is een zogenaamde smeervloer. Waar we anhydriet bijvoorbeeld via slangen uitvloeien, moet zandcement echt over de oppervlakte worden uitgesmeerd. Dit gebeurt met behulp van zogenaamde reien. Het aanleggen van een zandcementdekvloer is een behoorlijk arbeidsintensieve klus.

Afwerken

Een zandcementvloer is dus een dekvloer. Dit betekent dat we hem na het storten nog afwerken met de eindvloer. Een eindvloer bestaat bijvoorbeeld uit tegels, laminaat of PVC. Voordat de eindvloer kan worden aangebracht moet zandcement nog wel worden afgewerkt. Dit doen we bijvoorbeeld door hem te vlinderen; zo wordt hij nog vlakker.
De cementdekvloer als woonvloer gebruiken raden we in principe niet aan. Mocht u dit toch willen kunt u besluiten om de vloer te verven met een speciale betonverf. Deze beschermt uw vloer beter tegen slijtage. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen.

Zandcement of anhydriet

In tegenstelling tot zandcement is het aanleggen van een anhydrietvloer (ook een dekvloer) een stuk minder arbeidsintensief. Doordat zandcement beter bestand is tegen vocht, kiezen we in vochtige ruimtes nog steeds voor zandcement. Ook is het een voordeel dat zandcement goed op afschot is te leggen; anhydriet vloeit als vanzelf waterpas.

Vloerverwarming

Zandcementdekvloeren zijn in principe geschikt om te combineren met vloerverwarming. Het is wel van belang om dan zaagsnedes in de vloer te maken, om scheurvorming te voorkomen. Denkt u aan vloerverwarming raden wij aan om ook eens naar anhydrietvloeren te kijken. Dit geleidt de warmte beter dan zandcement.

Prijs en informatie

De prijs per m2 ligt rond de … De definitieve prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de toegankelijkheid van de stortplek en de dikte van de vloer. Wilt u een offerte op maat, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier, maar u kunt ons ook direct mailen of bellen.