Menu Sluiten

Zandcementdekvloer

De zandcementdekvloer

De zandcementdekvloer is een dekvloer die bestaat uit zand, cement en water. Woodstock vloeren brengt zandcement aan op een funderingslaag om oneffenheden te repareren, of een vloer op afschot of een hoger niveau te leggen. Andere namen voor een zandcementdekvloer: cementdekvloer, smeervloer of specievloer.

Aanleggen

De zandcementdekvloer is een zogenaamde smeervloer. Waar Woodstock anhydriet bijvoorbeeld via slangen uitvloeit, moet zandcement over de oppervlakte worden uitgesmeerd. Dit doen we met behulp van zogenaamde reien. Het aanleggen van een zandcementdekvloer is een behoorlijk arbeidsintensieve klus.

Afwerken

Een zandcementvloer is dus een dekvloer. Dit betekent dat deze na het storten nog afgewerkt moet worden met een eindvloer. Een eindvloer bestaat bijvoorbeeld uit tegels, laminaat of PVC. Voordat de eindvloer kan worden aangebracht moet zandcement nog wel worden afgewerkt. Dit kan bijvoorbeeld door hem te vlinderen; zo wordt hij nog vlakker.

De cementdekvloer als woonvloer gebruiken raadt Woodstock in principe niet aan. Mocht u dit toch willen kunt u besluiten om de vloer te verven met een speciale betonverf. Deze beschermt uw vloer beter tegen slijtage. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen.

Zandcement of anhydriet

In tegenstelling tot zandcement is het aanleggen van een anhydrietvloer (ook een dekvloer) een stuk minder arbeidsintensief. Doordat zandcement beter bestand is tegen vocht, kiezen we in vochtige ruimtes nog steeds voor zandcement. Ook is het een voordeel dat zandcement goed op afschot is te leggen; anhydriet vloeit als vanzelf waterpas.

Vloerverwarming

Zandcementdekvloeren zijn in principe geschikt om te combineren met vloerverwarming. Het is wel van belang om dan zaagsneden in de vloer te maken, om scheurvorming te voorkomen. Denkt u aan vloerverwarming, kijk dan eens naar een anhydrietvloer. Dit geleidt de warmte beter dan zandcement.

Prijs en informatie

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de toegankelijkheid van de stortplek en de dikte van de vloer. Wilt u een offerte op maat, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier, maar u kunt ons ook direct mailen of bellen.