Menu Sluiten

Anhydrietvloer

Anhydrietvloer

Anhydriet is een zogenaamde giet- of vloeivloer. Dit betekent dat het als vanzelf over de oppervlakte heen 'vloeit' en de vloer zichzelf heel mooi egaliseert. Woodstock vloeren is van alle markten thuis, en is dus ook bedreven in het storten van anhydriet. Ze brengen het mengsel met slangen in vloeibare vorm in één keer op het vloeroppervlak aan. Een anhydrietvloer is dan ook niet heel arbeidsintensief om te plaatsen, en dus ook niet heel duur. Doordat anhydriet zo makkelijk vloeit ontstaan er bijna geen oneffenheden in de vloer. Tijdens het drogen, dat 4 tot 7 dagen duurt, ontstaat een supergladde vloer. Een anhydrietvloer is bij uitstek geschikt voor grote oppervlakten. Anhydriet is dan ook geschikt voor bijvoorbeeld garages, showrooms en bedrijfspanden. Maar ook voor de woningbouw is anhydriet een goede optie. De vloer is niet geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer. Ook goed om te weten: een anhydrietvloer geleidt warmte erg goed, waardoor het een uitstekende combinatie is met vloerverwarming.

Vloerbedekking op anhydriet

Een anhydrietvloer is geen eindvloer: u kunt er dus niet direct op wonen. Wat u op er bovenop legt is geheel aan u, want doordat anhydriet zo egaal is kan eigenlijk elke vorm van traditionele vloerbedekking erop. Zo kunt u kiezen voor tapijt, laminaat, PVC, vinyl, vloertegels of parket. Maar ook een mooie houten vloer is prima te combineren met een anhydrietvloer. Gebruik stucloper om je vloer te beschermen tijdens de verbouwing.

Liever woonbeton?

AnhydrietvloerBent u op zoek naar een betonnen vloer om op te wonen? Dat kan natuurlijk ook! Dan hoeft er echter geen anhydrietvloer op het schuimbeton aangebracht worden. Het woonbeton brengen we direct op het schuimbeton aan. Woodstock levert een uitgebreid assortiment woonbetonvloeren. Deze vloeren hebben een stoer en industrieel uiterlijk. Het is eventueel wel mogelijk om een anhydrietvloer te bewerken met een speciale betonverf; neem hiervoor contact met hen op.

Schuimbeton

Onder de anhydrietvloer kiezen veel mensen voor een isolatielaag van schuimbeton. Dit is een mengsel van cement, zand, water en schuim. Ondanks zijn lichte gewicht biedt schuimbeton toch een relatief goede isolatiewaarde en sterkte. Wilt u meer weten over de voordelen van schuimbeton, kijk dan hier.

Meer info

Wilt u meer informatie over anhydriet, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze medewerker.. Zij helpen u graag verder. U kunt de vloeren ook zelf bekijken in de showroom aan de Meiland 17 in Obdam.