Menu Sluiten

Schuimbetonvloer

Schuimbetonvloer

We gebruiken een schuimbetonvloer vaak als isolatielaag onder een anhydrietvloer. Schuimbeton is een mengsel van cement, zand, water en schuim dat erg licht in gewicht is. Net als anhydriet is ook schuimbeton erg vloeibaar, en is het een zelf-nivellerend product. Dit betekent dat het zichzelf over de ruimte verspreidt zonder dat het na het aanbrengen gladgestreken hoeft te worden. Hierdoor bereikt schuimbeton gemakkelijk alle gaten en kieren.
Schuimbeton heeft naast het lichte gewicht verschillende andere voordelen. Het is vochtwerend en schimmelbestendig: u heeft geen last meer van vocht in huis. Schuimbeton heeft ook een behoorlijke isolerende werking, en is ondanks het lichte gewicht toch relatief sterk. Verder is het ook een duurzaam product, is het goed bestand tegen vorst en krimpt het bijna niet. De droogtijd van schuimbeton is niet heel lang.

Veelzijdig

Schuimbetonvloer
Schuimbeton is ook een erg veelzijdig product: het kan op veel manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld als uitvulmateriaal (het is een goed alternatief voor piepschuim), dakafschotlaag of voor de isolatie van zwembaden.
De belangrijkste toepassing van schuimbeton is echter als isolatiemiddel onder vloeren en in kruipruimtes. Zowel vocht en tocht kunnen erg vervelend zijn. Koude voeten, schimmel en waterschade zijn enkele van de gevolgen van teveel vocht in of onder de vloer. Door de kruipruimte met schuimbeton te isoleren hebt u hier geen last meer van: de vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft.

Anhydriet op schuimbeton

Wanneer schuimbeton als isolatielaag wordt gebruikt, komt er bovenop het schuimbeton vaak een anhydrietvloer te liggen. Anhydriet is een gipsgebonden supergladde ondervloer. Met anhydriet kunt u vervolgens alle kanten op wat betreft de woonvloer: PVC, tegels, parket, hout of een woonbetonvloer. Als u ook geïnteresseerd bent in een vloerverwarming is anhydriet ook de perfecte keuze: het geleidt warmte namelijk erg goed. Voor meer informatie over anhydriet kijkt u hier.

Contact

Wilt u meer informatie over schuimbeton, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze deskundige medewerkers. Zij helpen u graag verder. U kunt ook zelf bekijken en voelen wat schuimbeton is. Dat doet u in onze gezellige showroom aan de Meiland 17 in Obdam. De koffie staat er altijd voor u klaar.