Menu Sluiten

Schuimbetonvloer

Schuimbetonvloer

Woodstock vloeren gebruikt een schuimbetonvloer vaak als isolatielaag onder een anhydrietvloer of woonbetonvloer. Schuimbeton is een mengsel van cement, zand, water en schuim dat erg licht in gewicht is. Net als anhydriet is ook schuimbeton erg vloeibaar, en is het een zelf-nivellerend product. Dit betekent dat het zichzelf over de ruimte verspreidt. Hierdoor bereikt schuimbeton gemakkelijk alle gaten en kieren.

Schuimbeton heeft naast het lichte gewicht verschillende andere voordelen. Het is vochtwerend en schimmelbestendig: u heeft geen last meer van vocht in huis. Schuimbeton heeft ook een behoorlijke isolerende werking, en is ondanks het lichte gewicht toch relatief sterk. Verder is het ook een duurzaam product, is het goed bestand tegen vorst en krimpt het bijna niet. De droogtijd van schuimbeton is niet heel lang.

Veelzijdig

SchuimbetonvloerSchuimbeton is ook een erg veelzijdig product: het kan op veel manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld als uitvulmateriaal (het is een goed alternatief voor piepschuim), dakafschotlaag of voor de isolatie van zwembaden.

De belangrijkste toepassing van schuimbeton is echter als isolatiemiddel onder vloeren en in kruipruimtes. In een kruipruimte ontstaan snel vocht- en tochtproblemen. Koude voeten, schimmel en waterschade zijn enkele van de gevolgen van teveel vocht in of onder de vloer. Door de kruipruimte met schuimbeton te isoleren heeft u hier nooit meer last van: de vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft. Gelukkig is Woodstock Vloeren ook een kei in het storten van schuimbeton!

Anhydriet op schuimbeton

Wanneer schuimbeton als isolatielaag wordt gebruikt, komt er bovenop het schuimbeton vaak een anhydrietvloer te liggen. Anhydriet is een gipsgebonden supergladde ondervloer. Met anhydriet kunt u vervolgens alle kanten op wat betreft de woonvloer: PVC, tegels, parket, hout of een woonbetonvloer. Als u ook geïnteresseerd bent in een vloerverwarming is anhydriet ook de perfecte keuze: het geleidt warmte namelijk erg goed. Meer informatie over anhydriet.

Contact

Wilt u meer informatie over schuimbeton of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van de deskundige medewerkers van Woodstock. Zij helpen u graag verder. U kunt ook zelf bekijken en voelen wat schuimbeton is. Dat doet u in hun gezellige showroom aan de Meiland 17 in Obdam.