Menu Sluiten

Betonvloer storten

Betonvloer storten

Beton storten doe je niet zo maar uit je losse pols. Het vereist wel enige aandacht.
Beton is een materiaal met veel voordelen. Ten eerste is het extreem sterk. Daarnaast voorkomt het geluidsoverlast, kan het waterdicht gestort worden en er kan vloerverwarming in.

Betonvloer storten

Voorbereiding

Voordat de betonvloer kan worden gestort kan worden moet eerst de ondervloer stabiel zijn. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld vulzand of isolatieplaten voor gebruiken. Daarna moet u een laag plasticfolie over de ondergrond wordt aangebracht. Dit folie zorgt ervoor dat er geen vocht uit de betonspecie in de grond of wanden loopt. Belangrijk is dat de folie voldoende ruim wordt gelegd.

Beton storten

Het beton wordt met een cementmixer of betonmolen aangemaakt. Voor het storten maken we gebruik van een hark of betonschop. Nadat het beton is gestort vlakken we het beton af.

Aandachtspunten

Omdat beton een zwaar materiaal is, is het belangrijk dat de ondergrond voldoende stevig is om het gewicht van de vloer te kunnen dragen. Ook is het onverstandig om beton te storten tijdens koude weersomstandigheden. Wij raden aan om pas te gaan stroten bij temperaturen boven te de 5 graden.

Droogtijd

De betonvloer is meestal na twee of drie dagen beloopbaar. Het beton is dan nog niet volledig uitgehard, en kan nog geen zware constructies dragen. Het duurt meerdere weken voordat het beton volledig is uitgehard.

Betonvloer afwerking

Nadat een betonvloer is gestord moet deze nog worden afgewerkt. Dit afwerken wordt ook wel vlinderen genoemt.
Dit gebeurt met machines met wieken die hard ronddraaien over de vloer. Door te vlinderen creëren we een sterk verdichte toplaag. Deze toplaag zorgt ervoor dat de vloer niet meer poreus is.

Video betonvloer vlinderen

Prijzen betonvloer storten

Een betonvloer kost meestal €30 tot €120 per vierkante meter. Wilt u de betonvloer ook meteen laten vlinderen? Dan betaald u meestal €25 extra.