Menu Sluiten

Betonvloer vlinderen

Betonvloer vlinderen

Door een betonvloer te vlinderen, wordt deze mooi glad. Het vlinderen van een betonvloer gebeurt als de betonvloer nog aan het uitharden is en de betonvloer net belopen kan worden. Ter voorbereiding schuurt Woodstock de vloer eerst open en strooien ze de vloer in met een slijtmiddel; zo wordt de vloer extra hard. Dan beginnen ze met het dichtvlinderen van de betonvloer. Op deze manier maakt Woodstock een prachtige betonvloer die mooi glad is afgewerkt.

Zelf beton vlinderen

U kunt er ook voor kiezen om zelf te vlinderen. Maar dat is best een zwaar klusje. Vlindermachines zijn krachtige machines, die u niet zomaar onder controle heeft. Daar is de nodige power en know-how voor nodig. Let er ook op dat u de bladen van de vlindermachine bij de eerste vlinderbeurt niet te vlak instelt. Zo verdicht u de betonvloer goed. Bij een tweede ronde stelt u de bladen wat vlakker in. Het is ook nog van belang om de vloer soms niet te glad te vlinderen: een te gladde betonvloer is niet altijd even praktisch.

Heeft u weinig of geen ervaring met dit soort machines en met vlinderen, dan kunt u de klus misschien beter aan de experts van Woodstock vloeren overlaten. Maar...wilt u toch zelf aan de slag, kijkt dan hier voor meer informatie over vlindermachines.

Betonvloer vlinderen

Betonvloer impregneren

Een betonvloer kan altijd gaan slijten. Gelukkig weet Woodstock een manier om extra bescherming toe te voegen: door de vloer te polijsten en te impregneren. Een gevlinderde betonvloer impregneren doen ze door het aanbrengen van een extra beschermende laag. Deze laag trekt in de vloer en zorgt er zo voor dat betonvloer minder snel slijt. Ook is schoonmaken na het impregneren een stuk eenvoudiger.

Betonvloer renoveren

Een betonvloer gaat in de loop van de tijd altijd slijten. Een vervaagde of versleten betonvloer verpest de uitstraling. Heeft u een oude betonvloer die al flink is versleten? Betonvloer opknappen, zeggen ze dan bij Woodstock! Als u geen budget heeft voor een nieuwe vloer is dit een perfecte oplossing. Door de vloer te bewerken met speciale polijstmachines ziet uw vloer er weer als nieuw uit.

Contact

Meer info over betonvloeren? Of over vlinderen of renoveren? Neem contact op via het contactformulier!