Menu Sluiten

Betonvloer verven

Betonvloer schilderen

Een geschilderede betonvloer ziet er esthetisch beter uit, en is makkelijker schoon te maken. De verf die u nodig heeft is afhankelijk van de belasting en de chemicaliën die op de vloer terecht kunnen komen. Om deze reden bestaan er verschillende soorten betonvloer voor verschillende vloeren. De beschikbare kleuren zijn meestal wit, grijs of bruintinten. Wilt u liever een andere kleur? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij met u meedenken over de mogelijkheden.

Hoe het werkt

De ondergrond voorbereiden

Voordat de betonvloer wordt geverfd moet de ondergrond stof, en vetvrijf zijn. Als de betonvloer al is geschilderd dan is het verstandig om de vloer is te schuren met een schuurmachine. Verder zijn er geen bijzondere voorbereiding nodig.

Een primer aanbrengen

Voor enkele verfsoorten moet eerst een primer worden aangebracht. Dit zijn meestal vloeren met en hoge belasting. Door de primer blijft de verf goed hechten aan het beton.

Verven

Nadat de voorbereidingen zijn afgerond kan de vloer worden geverfd. Hiervoor gebruiken wij meestal een verfrollen. Het is wel belangrijk dat de vloer helemaal is uitgedroogd. Sommige verfsoorten bestaan uit twee componenten en moeten binnen een voldoende korten tijd worden aangebracht. Het kan een week duren voordat de vloer volledig droog is.