Menu Sluiten

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Woodstock vloeren levert ook vloerverwarming. Hiermee heeft u thuis of op het werk de hele winter door warme voeten en in de zomer gebruikt u de deze verwarming ook om voor een aangename temperatuur te zorgen. Met deze verwarming geniet u dus het hele jaar door van een lekker binnenklimaat.

Met beton

Bent u fan van een betonlook dan combineert u bij Woodstock uw vloerverwarming voordelig en eenvoudig met een betonvloer. Een (woon)betonvloer voelt van zichzelf al warm en comfortabel aan, maar met vloerverwarming is het helemaal een vloer die een perfect binnenklimaat oplevert. Uiteraard is niet iedereen fan van een betonvloer. Gelukkig is dit product tegenwoordig ook uitstekend toepasbaar onder een houten vloer of op tapijt. U moet wel oppassen bij het eerste gebruik van de verwarming; het is namelijk zo dat als u de verwarming al aanzet als de vloer nog onvoldoende gedroogd is er kans is op scheurvorming en andere beschadigingen. Uiteraard bespreken wij dit van tevoren met u.

Vloerverwarming

Met een houten vloer

Populaire houtsoorten als eiken en noten passen prima bij vloerverwarming. Als u het liefst een houten vloer wilt, dan realiseren wij dat door eerst een laag van schuimbeton met daarop een zogenaamde anhydrietvloer met vloerverwarming te plaatsen. Anhydriet geleidt warmte goed, en is daardoor een goede combinatie. Bovenop het anhydriet komt vervolgens de houten vloer te liggen. Voor meer informatie over de combinatie van anhydriet en schuimbeton kijkt u hier.

Als hoofdverwarming

Is vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming, of kunt u het beter als bijverwarming inzetten? Dat hangt af van de ruimte en de aanwezige isolatie in het huis. Ruimtes die sneller en vaker warm moeten zijn (woonkamer) krijgen doorgaans hoofdverwarming. Ruimtes waar u minder vaak bent zijn beter geschikt voor bijverwarming. Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming is dat bij hoofdverwarming de buizen dichter op elkaar liggen.

Voordelen

De voordelen van vloerverwarming op een rijtje:

  • het hele jaar door een lekker binnenklimaat
  • geen (of minder) radiatoren nodig
  • minder last van stof
  • lagere energierekening
  • klaar voor een duurzame (gasloze) toekomst

Meer informatie

Wilt u meer informatie, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met ons team.