Menu Sluiten

Woonbetonvloer

Woonbeton: wat is een woonbetonvloer?

Bent u op zoek naar een stoere, industriële en robuuste vloer van beton om op te leven? Dan is een woonbetonvloer een uitstekende optie! U leeft en woont direct op het beton. Naast de gave en stoere uitstraling, heeft woonbeton ook verschillende andere voordelen. Zo is het onder meer goed te combineren met vloerverwarming. Hieronder leest u meer wat u allemaal kunt met een betonvloer, en waarom u het op zijn minst zou moeten overwegen bij uw keuze voor een nieuw vloer.

Toepassing

Woonbeton kan in het hele huis worden gelegd. Dat levert in de woonkamer een prachtig industrieel en stoer uiterlijk op. Woonbeton in de badkamer is in principe ook mogelijk, maar dan moet het beton wel extra behandeld worden. Vloerverwarming is ook uitstekend te combineren met een woonbetonvloer. In tegenstelling tot bij een gietvloer, stort Woodstock vloeren het beton rechtstreeks over de vloerverwarming. Bij een gietvloer moet er vaak nog een extra laag overheen, omdat een gietvloer een stuk dunner is. Dat is dus een stuk goedkoper.

Kleur en interieur

WoonbetonvloerBij een betonvloer denkt u misschien aan grauw en grijs, maar dat beeld klopt al lang niet meer. Door de toevoeging van stoffen kiest u tegenwoordig uit diverse kleurtinten. Op die manier kunt u flink wat afwijken van de grijze standaardvloer en de vloer helemaal naar eigen smaak uitkiezen. Daar komt nog bij dat beton uitstekend te combineren is met andere interieurproducten. Een betonvloer past bijvoorbeeld uitstekend bij hout als staal.

Nog meer voordelen

Woonbeton heeft nog meer voordelen:

  • Woonbeton is eenvoudig schoon te houden; in combinatie met vloerverwarming heeft u door het ontbreken van radiatoren ook nog eens een stuk minder last van stof.
  • Het is is redelijk kleurvast.
  • Het is slijtarm.
  • Het kan  vloeistofdicht.
  • Het is brandveilig en isolerend.
  • Woonbeton voelt van zichzelf al warm en comfortabel aan als het op schuimbeton ligt.
  •  Het gaat zeer lang mee.

De kosten van een woonbetonvloer

De prijs van een betonvloer is van veel factoren afhankelijk; de toegang tot de stortplek, de gewenste kleur, de dikte, de locatie, en nog veel meer. Woodstock vloeren bepaalt de prijs dan ook door eerst goed te bekijken wat uw precieze wensen zijn en wat de omstandigheden op de stortplek zijn.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over woonbeton, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van de deskundige medewerkers van Woodstock. Zij helpen u graag verder.