Menu Sluiten

Woonbetonvloer

Woonbeton: wat is een Woonbetonvloer?

Bent u op zoek naar een stoere, industriële en robuuste vloer van beton om op te leven? Dan is een woonbetonvloer een uitstekende optie. U leeft en woont direct op het beton. Naast de gave en stoere uitstraling, heeft woonbeton ook verschillende andere voordelen. Zo is het onder meer goed te combineren met vloerverwarming. Hieronder leest u meer wat u allemaal kunt met woonbeton, en waarom u het op zijn minst zou moeten overwegen bij uw keuze voor een nieuw vloer te kiezen voor woonbeton.

Toepassing

Woonbeton kan in het hele huis worden gelegt. Dat levert in de woonkamer een prachtig industrieel en stoer uiterlijk op. Woonbeton in de badkamer is in principe ook mogelijk, maar dan moet het beton wel exstra behandeld worden.

Vloerverwarming is ook uitstekend te combineren met een woonbetonvloer. Det betonvloer storten we daarbij rechtstreeks over de vloerverwarming, terwijl bij een gietvloer bijvoorbeeld nog een extra vloerlaag moet worden aangebracht. Dit komt doordat een woonbetonvloer een grotere dikte heeft dan een gietvloer.

Kleur en interieur

Woonbetonvloer
Bij een betonvloer denkt u misschien aan grauw en grijs, maar dat beeld klopt al lang niet meer. Door de toevoeging van stoffen kiest u tegenwoordig uit diverse kleur tinten. Op die manier kunt u wat afwijken van de grijze standaart vloer en de kleur die u graag wilt wordt benaarderd naar uw smaak.
Daar komt nog bij dat beton uitstekend te combineren is met andere interieurproducten. Een Betonvloer past bijvoorbeeld uitstekend bij hout als staal. Voor gave interieurproducten verwijzen we u graag door naar  Woonbeton & Interieur.

Nog meer voordelen

Woonbeton heeft nog meer voordelen:

  • Woonbeton is eenvoudig schoon te houden; in combinatie met vloerverwarming heeft u door het ontbreken van radiatoren ook nog eens een stuk minder last van stof
  • Het is is redelijk kleurvast
  • Het is slijtarm
  • Het kan  vloeistofdicht
  • Het is brandveilig en isolerend
  • Woonbeton voelt van zichzelf al warm en comfortabel aan als het op Schuimbeton ligt
  • het gaat zeer lang mee.

De kosten van een woonbetonvloer

De prijs van een betonvloer is van veel factoren afhankelijk; de toegang tot de stortplek, de gewenste kleur, de dikte, de locatie, en nog veel meer. We bepalen de prijs dan ook door eerst goed te bekijken wat uw precieze wensen zijn en wat de omstandigheden op de stortplek zijn.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over woonbeton, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze deskundige medewerkers. Zij helpen u graag verder.