Menu Sluiten

Vragen vloerverwarming

 

Veelgestelde vragen vloerverwarming

Heeft u nog vragen over vloerverwarming? Een groot aantal vragen worden in dit artikel alvast voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u altijd contact opnemen.

Kan ik mijn vloerverwarming altijd als hoofdverwarming gebruiken?

Nee. Om uw vloerverwarming als hoofdverwarming te kunnen gebruiken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Bijvoorbeeld de juiste isolatie en de mogelijkheid om genoeg verwarmingsbuizen aan te kunnen brengen in de ruimte. West-Friesland controleert graag voor u of uw woning of pand aan alle voorwaarden voldoet.

Waarin verschilt hoofdverwarming van bijverwarming?

Als uw vloerverwarming de hoofdverwarming is, betekent het dat er geen andere verwarmingsbron nodig is. Als een vloerverwarming een ruimte of woning onvoldoende kan verwarmen is er bijverwarming nodig van (meestal) een aantal radiatoren of convectoren.

Is het infrezen van vloerverwarming een optie?

Het kan, maar het is niet raadzaam. Zeker als vloerverwarming de hoofdverwarming is. Bij frezen is er namelijk het risico dat er scheuren ontstaan in de vloer of muren. Ook is het zo dat er in de bestaande vloer allerlei leidingen zijn weggewerkt die beschadigd kunnen raken. West-Friesland raadt dan ook aan om vloerverwarming in een volledig nieuwe vloer aan te leggen.

Wat is de dikte van een vloerverwarmingssysteem?

De normale opbouwhoogte van vloerverwarming is 50 mm.

Heb ik veel onderhoud aan vloerverwarming?

Nee. De verwarmingsbuizen gaan levenslang mee, en de enige slijtage die plaatsvindt is aan de circulatiepomp. En mogelijk dient de CV-installatie af en toe bijgevuld te worden.

Welke garantie zit er op vloerverwarming?

De partners van West-Friesland garabderen dat de vloerverwarming genoeg capaciteit heeft als hoofdverwarming, mits dit door ons zo is berekend. Op de verwarmingsbuizen zit een verzekerde garantie van 10 jaar. Dit is inclusief gevolgschade. Op de regelunit zit een garantie van 5 jaar.

Mijn vloerverwarming is door het boren in de vloer beschadigd. Wat nu?

Een doorboorde buis is makkelijk te herstellen door de plaatsing van een reparatiekoppeling. Deze zijn altijd op voorraad.

Ik ga in fases mijn huis verbouwen. Kan ik dan vloerverwarming nemen?

Meestal wel. Het is mogelijk om later vloerverwarming in een ruimte te plaatsen door langs de wand een 'mantelbuis' aan te leggen. Wilt u hier advies over, neem dan contact met ons op.

Kan ik met vloerverwarming de temperatuur per ruimte regelen?

Ja, zolang u uw wensen per ruimte maar doorgeeft. De vloerverwarmingsspecialisten leggen dan per ruimte een of meerdere groepen aan zodat u de temperatuur perfect kunt regelen.

Kan ik de temperatuur ook regelen zonder zelf elke keer de regelunit in te moeten stellen?

Ja, dat kan met behulp van een elektromotortje op de regelkraan.

Kunnen mijn audio en videokabels nog wel worden weggewerkt met vloerverwarming?

Jazeker. Dit kan met behulp van een 'mantelbuis'. Deze brengen we aan langs de muur, en hierin werken we uw kabels netjes weg.

Wat voor CV past bij vloerverwarming?

Een vloerverwarming is al tevreden met een lage temperatuur. Dus naast een HR-ketel kiest u bijvoorbeeld voor een warmtepomp of een ander systeem dat goed met lage temperaturen overweg kan.