Menu Sluiten

Vloer egaliseren

Een ongelijke vloer

Heeft u een (onder)vloer die niet recht ligt of oneffenheden vertoont dan is de vloer egaliseren de enige optie. Zeker als u van plan bent om een nieuwe eindvloer neer te leggen. Dan moet uw ondervloer gewoon strak en vlak zijn. Anders is de kans groot dat u ook met uw eindvloer problemen krijgt.

Een vloer kan door verschillende oorzaken ongelijk zijn. Grote verzakkingen kunnen ontstaan doordat de ondersteunende houten balklaag is gaan rotten of als er een fout in de vloerenconstructie zit. Verzakkingen zijn natuurlijk vervelend, maar ook kleinere oneffenheden kunnen gevolgen hebben. Zitten er oneffenheden in de ondervloer gaat u dat in sommige eindvloeren (zoals zeil) terugzien. En als er betongruis ontstaat op de ondervloer kan dit de eindvloer beschadigen. Wat de oorzaak ook is, u wilt uw vloer natuurlijk weer mooi vlak krijgen.

Een scheve vloer uitvullen

Als er in de ondervloer een behoorlijk hoogteverschil zit, dan is magnesiet een goede oplossing. Een magnesietvloer is een ondervloer (geen woonvloer dus) die gesmeerd wordt en goed hoogteverschillen kan wegwerken. Het werkt hoogteverschillen tot wel 20 centimeter weg. Omdat magnesiet erg weinig weegt, gebruiken we het vaak in oude panden waarvan de vloerconstructies niet veel gewicht kunnen dragen. En magnesiet is ook uitstekend te combineren met vloerverwarming.

vloer egaliseren
Magnesietvloer smeren

Om de magnesietvloer gereed te maken voor een nieuwe eindvloer (of de oude eindvloer die u nog heeft liggen) moet er nog wel egaline op de uitgeharde magnesietvloer aangebracht worden. Een magnesietvloer is namelijk geen hele vlakke vloer en vertoont vaak nog wat oneffenheden. Nadat er een laag egaline is aangebracht is de ondervloer weer helemaal vlak en klaar voor de eindvloer.

Kleinere oneffenheden

Kleinere oneffenheden pakken we dus aan met egaline. Dit is heel vloeibaar en brengen we in een dun laagje van enkele millimeters aan. Het is puur bedoeld om oneffenheden uit de vloer te halen. Voordat de egaline kan worden aangebracht, behandelen we de ondervloer nog wel voor met een primer. Dit zorgt ervoor dat de egaline goed hecht.

Vloer egaliseren

Bent u op zoek naar advies over magnesiet, egaline of het egaliseren van een vloer? Neem contact op met een van onze deskundige medewerkers. Zij helpen u graag verder. Dit kan via het contactformulier of het telefoonnummer 0226-427785. U kunt via deze weg ook direct een offerte aanvragen.