Menu Sluiten

Magnesietvloer

De magnesietvloer

Een magnesietvloer is een vloer met een heel laag gewicht. Bij een dikte van 1 cm weegt deze vloer maar 3,5 kilo per vierkante meter. Door deze unieke eigenschap is een magnesietvloer vooral geschikt voor industriepanden en woningen die nog oude houten vloeren hebben. Bijvoorbeeld oude grachtenpanden en monumentale huizen. De vloeren in dit soort panden hebben vaak grote niveauverschillen en kunnen niet veel gewicht dragen. Het lichte gewicht van de magnesietvloer is daarbij een groot voordeel. Magnesietvloeren zijn niet geschikt voor ruimtes met veel vocht.

Samenstelling en aanbrengenMagnesietvloer

Magnesiet bestaat uit een mengsel van onder meer magnesium en zaagsel. We leggen de magnesietvloer in één dag bij u aan. Dat betekent niet dat u er meteen weer op kunt lopen. De droogtijd van een magnesietvloer is namelijk 5 á 6 dagen. We brengen magnesiet aan door het mengsel met een slang naar de juiste plek te pompen. Vervolgens egaliseren we de vloer. Dit zorgt ervoor dat een perfecte ondervloer ontstaat, waarbij eventuele niveauverschillen mooi worden weggewerkt.

Ondervloer

Een magnesietvloer is dus een ondervloer. Dit betekent dat er bovenop de magnesietvloer altijd nog een afwerk- of dekvloer moet worden gelegd. Welke afwerkvloer u wilt, is geheel aan u. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld een nieuwe houten vloer, laminaat, PVC of vloerbedekking. Bij ons heeft u meerdere keuzemogelijkheden.

Vloerverwarming

Een magnesietvloer met vloerverwarming is ook een uitstekende optie. Een vloerverwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditioneel verwarmingssysteem. Zo bespaart u ruimte door het ontbreken van radiatoren en heeft u een lagere energierekening. Maar het belangrijkste is dat u met vloerverwarming geniet van een aangenaam binnenklimaat. Voor meer informatie over vloerverwarming kijkt u hier.

De kosten

De prijs per vierkante meter magnesietvloer is afhankelijk van uw woonsituatie. Onder meer de grootte van de vloer en de bereikbaarheid van de werkplek spelen mee. Als u onze prijs wilt weten kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen via ons contactformulier. Als u dat liever heeft, komen we ook graag een keer bij u thuis langs om de situatie ter plekke te bekijken.

Contact

Heeft u interesse? Of bent u benieuwd of magnesiet voor u een optie is? Neem gerust contact op met een van onze deskundige medewerkers. U kunt bellen met 0226-427785. Mailen mag natuurlijk ook: info@tbo.nu. Als u in de buurt bent kunt u ook altijd een bezoekje brengen aan onze showroom aan de Meiland 17 in Obdam. De koffie staat klaar!