Menu Sluiten

Magnesietvloer

De magnesietvloer

Een magnesietvloer is een vloer met een heel laag gewicht. Bij een dikte van 1 cm weegt deze vloer maar 3,5 kilo per vierkante meter. Door deze unieke eigenschap is een magnesietvloer vooral geschikt voor industriepanden en woningen die nog oude houten vloeren hebben. Bijvoorbeeld oude grachtenpanden en monumentale huizen. De vloeren in dit soort panden hebben vaak grote niveauverschillen en kunnen niet veel gewicht dragen. Het lichte gewicht van de magnesietvloer is daarbij een groot voordeel. Magnesietvloeren zijn niet geschikt voor ruimtes met veel vocht.

Samenstelling en aanbrengenMagnesietvloer

Magnesiet bestaat uit een mengsel van onder meer magnesium, zout en zaagsel. Onze partner Woodstock Vloeren legt de magnesietvloer tot oppervlaktes van 70 tot 80 m2 in één dag aan. Dat betekent niet dat u er meteen weer op kunt lopen: dat kan na een dag of 2 tot 3. Daarna moet de magnesietvloer nog verder uitharden; houd rekening met een volledige droogtijd van zo'n cm vloerdikte per week. Bij een vloerdikte van 5 cm is dit dus 5 weken. Woodstock brengt magnesiet aan door het mengsel met een slang naar de juiste plek te pompen. Vervolgens egaliseren ze de vloer. Dit zorgt ervoor dat een mooie ondervloer ontstaat, waarbij eventuele niveauverschillen mooi worden weggewerkt.

Extra vocht

Tijdens het uitharden van magnesiet moet u oppassen met het inbrengen van extra vocht in de woning. Dit is het geval bij werkzaamheden als stuken of het storten van egaline of zandcement. Omdat er ook zout in magnesiet zit, trekt al het vocht in de vloer. En u zult begrijpen dat door dit vocht de totale droogtijd van de vloer een flink stuk langer kan worden. Probeer dus bovenstaande werkzaamheden tijdens het drogingsproces te voorkomen!

Ondervloer

Een magnesietvloer is dus een dekvloer. Dit betekent dat er bovenop de magnesietvloer altijd nog een woon- of eindvloer moet worden gelegd. Voordat een eindvloer op de magnesietvloer kan worden geplaatst moet er vaak nog een laag egaline worden aangebracht. Welke afwerkvloer u wilt, is geheel aan u. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld een nieuwe houten vloer, laminaat, PVC of vloerbedekking. Bij Woodstock heeft u meerdere keuzemogelijkheden.

Vloerverwarming

Een magnesietvloer met vloerverwarming is ook een uitstekende optie. Een vloerverwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditioneel verwarmingssysteem. Zo bespaart u ruimte door het ontbreken van radiatoren en heeft u een lagere energierekening. Maar het belangrijkste is dat u met vloerverwarming geniet van een aangenaam binnenklimaat. Voor meer informatie over vloerverwarming kijkt u hier.

De kosten

De prijs per vierkante meter magnesietvloer is afhankelijk van uw woonsituatie. Onder meer de grootte van de vloer en de bereikbaarheid van de werkplek spelen mee. Als u een exacte prijs wilt weten kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen via het contactformulier.

Contact

Heeft u interesse? Of bent u benieuwd of magnesiet voor u een optie is? Neem gerust contact op met een van de deskundige medewerkers van Woodstock. U kunt bellen met 0226-427785. Als u in de buurt bent kunt u ook altijd een bezoekje brengen aan de showroom aan de Meiland 17 in Obdam. De koffie staat klaar!