Menu Sluiten

Schuimbeton isolatie

Schuimbeton isolatie

Schuimbeton is een uitstekend isolatiemateriaal en bestaat uit cement, zand, water en schuim. Doordat de specie vloeibaar is, is het een zelf-nivellerend product. Dit betekent dat het zichzelf over de ruimte verspreidt. Hierdoor bereikt de specie ook gemakkelijk alle gaten en kieren, en kunnen we moeilijk bereikbare plekken als een kruipruimte gemakkelijk opvullen.

De schuimbetonvloer is een schuimbeton laag in de kruipruimte, waar de oude balklaag is verwijderd bovenop de schuimbeton is vloerverwarming aangebracht, met daarop een betonvloer. Deze vloer is uitermate geschikt om op wonen. Wilt u meer weten over dit product, dan kunt u contact opnemen met Woodstock vloeren uit Obdam bied de gecombineerde schuimbetonvloer aan.

Kruipruimte isoleren

De kruipruimte is een bron van veel problemen. Onder meer vocht, tocht en schimmel krijgen vrij spel in uw huis als de kruipruimte niet goed is geïsoleerd. De kruipruimte opvullen met schuimbeton lost al deze problemen op. Door de volledige kruipruimte met schuimisolatie op te vullen krijgen vocht en tocht geen kans meer om zich door het huis te verspreiden, of bijvoorbeeld een houten vloer aan te tasten. U bent voorgoed van schimmel en houtrot af! De kruipruimte met schuimbeton heeft een RC-waarde van 3,5 m² K/W (bij een vloer van 35 cm dik).

VoordelenSchuimbeton isolatie

Schuimbeton is een vorm van isolatie die veel voordelen heeft. In de eerste plaats is het natuurlijk een uitstekend isolatiemiddel. Maar het is ook nog eens erg licht en (ondanks het gewicht) relatief sterk. Het houdt dus vocht weg, maar is ook goed bestand tegen vorst en dooi. Ten slotte is schuimbeton ook een erg milieuvriendelijk product. Het is volledig recyclebaar en gaat erg lang mee. Het is dus een zeer duurzaam product.

Schuimbeton met vloerverwarming

Schuimbeton is ook een uitstekende ondergrond voor een vloerverwarming. De vloerverwarming komt op de fundering van schuimbeton te liggen. Vervolgens gieten we een anhydrietvloer om de buizen van de vloerverwarming heen. Een anhydrietvloer is een hele gladde vloer waarop u een vloerbedekking naar keuze legt: bijvoorbeeld hout, laminaat, PVC of tapijt. Anhydriet heeft als groot voordeel dat het warmte erg goed geleidt. Heeft u liever woonbeton? Dat kan ook! In dat geval plaatst West-Friesland in plaats van het anhydriet direct de woonbetonvloer op de vloerverwarming.

Wat zijn de kosten van schuimbeton

Schuimbeton is een vorm van vloerisolatie. De prijzen zijn afhankelijk van de stortlocatie en de oppervlakte. Het is dus altijd het beste om een offerte op maat aan te vragen.

Contact

Wilt u meer informatie over schuimisolatie, neem dan snel contact met ons op. gebruik het contactformulier betonvloer.