Menu Sluiten

Opstookprotocol sneldrogende zandcement dekvloer

Uheeft gekozen voor een vloerverwarmingssysteem van Woodstock Vloeren.

Het vloerverwarmingssysteem van Woodstock Vloeren is een van de beste vloerverwarmingssystemen die in Nederland te koop is. Ze worden vaak toegepast op een isolatie van schuimbeton of in ieder geval een isolatie die de Rc-waarde van 3,5 m2 K/W ruim behaalt. Hiermee creëert u een warmtebron in uw woning, namelijk de beganegrondvloer die u bijna van het gas – of een andere energiebron – haalt. Een warmtepomp heeft met dit systeem heel weinig energie nodig om de vloerverwarming te verwarmen.

Voor een goede vloer moet altijd een versneller, een verdichter en een vezel in een sneldrogende zandcement dekvloer toegepast worden. De dikte van de vloer moet tussen de 5 en de 7 cm zijn.

Bij het vloerverwarmingssysteem met sneldrogende zandcement dekvloer hoort een opstookprotocol dat u als klant moet volgen om tot het beste eindresultaat te komen. U krijgt dit formulier met het protocol van onze monteur en het is de bedoeling dat u dit goed doorleest, voordat u de verwarming opstart.

Als u alles goed heeft doorgenomen en u heeft nog vragen, stel die dan aan de vloerverwarmingsmonteur die op dit moment bij u is. Vraag ook zijn telefoonnummer zodat u hem kunt bellen als u op een later moment nog vragen heeft. Bijvoorbeeld als er nog lucht in de leidingen zit of dat u het idee heeft dat de pomp draait. Het kan ook gebeuren dat de ketel in storing gaat. Een storing van de ketel valt vaak onder de garantie van de ketel of de warmtepomp. Is de ketel of warmtepomp door Woodstock Vloeren geleverd, dan heeft u bij ons uw eigen contactpersoon.

Na het doorlezen van dit document, tekent u voor ontvangst en akkoord van het opstookprotocol.

De sneldrogende zandcement dekvloer van Woodstock Vloeren droogt snel als het opstookprotocol op de juiste manier wordt uitgevoerd. Het protocol bestaat uit 6 stappen die uitgevoerd worden 2×24 uur NADAT de sneldrogende zandcementvloer is gesmeerd.

Stap 1

Begin met het instellen van de normale thermostaat op de cv of de warmtepomp. De temperatuur moet altijd iets hoger zijn dan de buitentemperatuur. In de tabel een indicatie van de in te stellen temperatuur van de thermostaat en de buitentemperatuur. Dit geldt voor woningen in bewoonde staat.

Temperatuur
Buiten
Temperatuur
thermostaat
15 °C20 °C
18 °C21 °C
21 °C23 °C

In een woning die gerenoveerd wordt of bij een nieuwbouwhuis heeft het geen zin om de thermostaat op 20 of 25°C te zetten. Stel in dat geval de thermostaat in op een basistemperatuur van 17 °C.

Stap 2

De vloer heeft 2 dagen (2×24 uur) gedroogd. Dit zijn dag 1 en 2. Stel op dag drie, de watertemperatuur van het vloerverwarmingssysteem in op 20 °C door middel van de thermostaatkraan die op de verdeler van de vloerverwarming zit.

Stap 3

Stel op de dag vijf na het smeren van de sneldrogende zandcement dekvloer, de thermostaat van de vloerverwarming in op 25 °C.

Stap 4

Stel op de dag zeven na het smeren van de sneldrogende zandcement dekvloer, de thermostaat van de vloerverwarming in op 35 °C.

Stap 5

Stel op de dag negen na het smeren van de sneldrogende zandcement dekvloer, de thermostaat van de vloerverwarming in op 45 °C.

Stap 6

Zet op de dag elf na het smeren van de sneldrogende zandcement dekvloer, de thermostaat van de vloerverwarming terug op 30 °C. Hierna is het opstookprotocol afgerond.

Een voorbeeld:

Op 11 maart wordt de vloer gesmeerd

Op 12 en 13 maart droogt de vloer – Stap 1

Op 14 maart stelt u de thermostaatknop van de verdeler in op 20 °C – Stap 2

Op 16 maart stelt u de thermostaatknop van de verdeler in op 25 °C – Stap 3

Op 18 maart stelt u de thermostaatknop van de verdeler in op 35 °C – Stap 4

Op 20 maart stelt u de thermostaatknop van de verdeler in op 45 °C – Stap 5

Op 22 maart stelt u de thermostaatknop van de verdeler in op 30 °C – Stap 6

Hiermee het opstookprotocol is voltooid.

Er zit dus telkens een dag tussen het verhogen van de temperatuur van het vloerverwarmingssysteem.

Door het volgen van dit opstookprotocol stookt u in korte tijd het overtollige vocht uit de sneldrogende zandcement dekvloer zonder dat er schade aan de vloer ontstaat.