Menu Sluiten

Blog

Binnen de interieur branche is de industriële look al jaren een grote trend. Voorlopig lijkt dat ook zo door te gaan. Elk industrieel interieur kan worden gemaakt of gebroken door raamdecoraties. Om fouten te voorkomen hebben we in deze blog de top 5 meest geschikte industriële raamdecoratie op een rijtje gezet. Gebruik donkere jaloezieën om het koel te houden, of voeg stof toe om het zacht te maken. In de vorm van overgordijnen of plisségordijnen bijvoorbeeld.

Industriële raamdecoraties

Top 5 industriële raamdecoraties

1. Industrieel gordijnen

Wil je graag een warm industrieel interieur? Dan zijn gordijnen een goede keuze. Dankzij het zachte materiaal, doet dit type raamdecoratie je interieur gelijk warmer aanvoelen. Om gordijnen industrieel te doen aanvoelen, kies je het best voor een grove weving. Linnen is bijvoorbeeld een mooie industriële gordijnstof. Qua kleur zijn stoere gordijnen in een donkere kleur een goede match voor de industriële woonstijl. Bijkomend voordeel is dat donkere kleuren goed verduisteren. Ideaal voor slaapkamers dus! Met een industriële gordijnroede maak je het plaatje helemaal compleet.

Lees ook: Woonbetonvloer

2. Aluminium jaloezieën

Metaalsoorten zijn heel typerend voor een industrieel interieur. Aluminium jaloezieën gaan dan ook fantastisch samen met deze woonstijl. Niet alleen heeft dit materiaal een stoere uitstraling, het is ook nog eens super praktisch. Aluminium is namelijk goed bestand tegen vocht en vuil. Zijn de lamellen toch vies geworden? Dan veeg je het vuil gemakkelijk weg met een droge of vochtige doek.

3. Houten jaloezieën

Een ander veelgebruikt materiaal in industriële woningen is hout. Ook houten jaloezieën passen daarom perfect bij een industrieel interieur. Door een grove ladderband toe te voegen worden jouw industriële jaloezieën extra stoer. Bovendien voegt dit stoffen element een warm tintje toe aan je interieur. Een goede oplossing wanneer je het geheel iets te kil vindt worden.

4. Industriële rolgordijnen

Deze strakke raambekleding gaat goed samen met een modern industrieel interieur. Voor een stoere touch kies je een rolgordijn met een grove weving. Donkere raambekleding past het best bij een industrieel interieur. Ga daarom het liefst voor zwart, grijs, diepbruin of donkergroen. Optimale controle over lichtinval en privacy? Kies dan voor duo rolgordijnen met industriële look. Hierbij bewegen een doorschijnende baan en een gekleurde baan langs elkaar heen. Door de verduisterende banen over de transparante banen te hangen, ben je volledig bestand tegen ongewenst licht én pottenkijkers. Bijkomend voordeel is dat industriële rolgordijnen zeer aantrekkelijk geprijsd zijn.

5. Plisségordijnen

Tot slot gaan ook plisségordijnen goed samen met een industriële woonstijl. Door de gordijnen op verschillende hoogtes te laten hangen, creëer je een nonchalant effect. Ook bij dit type raamdecoratie kies je het best een donkere kleur. Zwart of grijs bijvoorbeeld. Dit maakt het geheel nóg stoerder!

Gerelateerde berichten