Menu Sluiten

Blog

Beton waterdicht maken, kan dat wel? En hoe kun je dat dan vervolgens realiseren? In dit artikel geven wij je tips en adviezen over hoe je beton waterdicht kan maken. Als je beton waterdicht gaat maken voorkom je dat het beton vocht kan optrekken. Dit wil je waarschijnlijk voorkomen omdat anders het beton gaat rotten en vorstschade kan oplopen. Daarnaast helpt het ook om het beton vuilwerend te maken tegen de hechtingen van schimmels, algen en mos.

Heb je verschillende betonsoorten?

Voor dat wij in dit artikel meteen ingaan op de tips en adviezen is het goed om te weten dat er verschillende betonsoorten bestaan. Dit kan namelijk ook enige invloed hebben op de behandeling van het beton waterdicht maken. Wij benoemen de meest voorkomende soorten, namelijk:

  • Gewapend en voorgespannen beton
  • Zelfverdichtend beton
  • Spuitbeton
  • Stampbeton
  • Beton voorzien van motieven

Waarschijnlijk ben je al bekend met de verschillende soorten beton, daarom staan wij hier niet te lang bij stil. Toch meer informatie nodig of ken je een soort niet? Dan adviseren wij je dit te Googlen.

Beton zelf waterdicht maken

Eerder in dit artikel gaven wij al aan dat het belangrijk is om beton waterdicht te maken. Dit voorkomt namelijk eventuele schade door vocht en vuil. Hierom adviseren wij al bij de installatie het beton zo sterk mogelijk te maken. Heb je dit niet gedaan en wil je achteraf de behandeling doen om bestaand beton te herstellen of versterken? Dan is dat ook mogelijk. Wij zien dit bijvoorbeeld bij mensen in de kelder of garage wanneer er lekkage is ontstaan. Gelukkig kun je ook achteraf eenvoudig beton waterdicht maken. Wij adviseren hiervoor twee opties, de uiteindelijke keus hangt af van het verdere gebruik van het beton.

Permacon

Het product permacon zorgt dat er in het hele vochtwisselingsgebied het materiaal wordt verzadigd met een oplosbare gel. Dit gaat vanaf de oppervlakte van het beton tot wel twee centimeter diep. De Permacon gel zorgt voor een capillaire poriën systeem bij het beton. Het resultaat is dat het beton volledig waterdicht wordt. Wil je het beton vervolgens nog schilderen of nabewerken? Ook dit is mogelijk na het aanbrengen van de Permacon. Maar voor welke situatie is Permacon geschikt? Denk bijvoorbeeld voor de bewerking van de betonnen keukenblad of betonnen bloempotten. Daarnaast komt een betonnen vloer of bad ook steeds vaker voor.

Oppercon

Ben je van plan het beton alleen waterdicht te maken met geen verdere afwerking? Dan is ook het product Oppercon een goede optie. Dit zorgt namelijk enkel voor een waterafstotende laag. Oppercon kan je eenvoudig aan brengen en heeft na één behandeling al een waterafstotende coating. Dit is ideaal voor als je een muur of straatje wil behandelen.

Welke plannen je ook hebt met beton, permacon of oppercon kan je er eenvoudig bij helpen. Bedenk wel altijd goed de gebruik intentie om de keus tussen de twee producten te maken. Twijfel je? Dan is het ook altijd goed om nog verdere adviezen te vragen bij een specialist.

Gerelateerde berichten