Menu Sluiten

Houten vloer renoveren

Houten vloer renoveren

Wilt u een houten vloer renoveren die al flink is versleten, maar wilt u liever geen hele nieuwe vloer kopen? Laat hem door ons renoveren! Dit is een goedkoop alternatief met vaak prachtige resultaten. Met ons team laten we uw vloer er weer zo goed als nieuw uitzien. Ligt er onder uw houten vloer een verrotte balklaag dan vervangen we die ook voor u.

De voorbereiding

We beginnen met het netjes demonteren van uw oude houten vloer. We raden aan om ook de balklaag onder de houten vloer te vervangen. Dan kunnen we namelijk uw vloer meteen goed isoleren. Dit doen we met schuimbeton. Schuimbeton is een lichtgewicht isolatiemiddel dat voorgoed een einde maakt aan vocht en tocht. Zo krijgt schimmel nooit meer de kans om uw houten vloer of de balklaag eronder aan te tasten.

Vloerverwarming

Heeft u interesse in vloerverwarming, dan kunnen we ook die voor u aanleggen. Deze brengen we dan op het schuimbeton aan, samen met een dekvloer van anhydriet. Een anhydrietvloer heeft als voordeel dat het warmte heel goed geleid. Ook is het een hele vlakke vloer waarop uw houten vloer strak kan worden teruggeplaatst.

De renovatie van het hout

Nu is het tijd om de houten vloer terug te plaatsen. Doordat anhydriet een erg vlakke ondervloer oplevert, ligt uw houten vloer ook weer mooi waterpas. Vervolgens schuren, egaliseren en polijsten we uw vloer, zodat alle oneffenheden eruit verdwijnen. Ook werken we lelijke plekjes weg en vullen eventuele spijkergaatjes op.

Onderhoud erna

Nadat we u weer een prachtige houten vloer hebben gegeven, raden we wel aan om hem goed te blijven onderhouden. Normaal gesproken kunt u de vloer prima onderhouden door af en toe stof op te nemen, en de vloer schoon te maken met biologisch afbreekbare zeep. Makkelijk, en goed voor het milieu. Is de vloer erg vies, maak hem dan schoon met ammoniak. Dir verwijdert alle vet- en vuilresten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het renoveren van een vloer? Neem dan contact met ons op. Een van onze deskundige medewerkers helpt u graag verder. We zijn bereikbaar op het telefoonnummer … Stuurt u liever een e-mail, dan kan dat natuurlijk ook: ...