Menu Sluiten

Blog

Voordelen linoleum vloer

We hebben hier alle voordelen van de linoleum vloer op een rijtje gezet. Want u wilt eerst weten wat alle voordelen en nadelen zijn. Zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen. Zoals elk materiaal heeft linoleum specifieke kenmerken. En kan het zowel positieve als negatieve effecten hebben. Hieronder beschrijven we alle voordelen van de linoleumvloer.

Weet u nog niet wat een linoleum vloer is? Kijk dan hier voor de belangrijkste informatie van de linoleum vloer.

 

voordelen linoleum vloer

Alle voordelen van de linoleum vloer

 1. Milieuvriendelijk
 2. Lange levensduur
 3. Zeer duurzaam
 4. Zeer hygiënisch
 5. Geluiddempend en aangename loopgeluiden
 6. Geschikt voor gebruik met vloerverwarming
 7. Onderhoudsvriendelijk
 8. Beschikbaar in alle kleuren (volledig personaliseerbaar)
 9. Kleurvast
 10. Krasbestendig
 11. Antistatisch

 

1. Milieuvriendelijk

Het materiaal van de linoleum vloer bestaat uit 97% natuurlijke grondstoffen en 70% hernieuwbare grondstoffen zoals: lijnolie, hars, jute, kurkmeel, kalksteen, houtmeel en andere ecologisch verantwoorde pigmenten. Linoleum is dus een milieuvriendelijk product omdat het na gebruik biologisch afbreekbaar is. Wie duurzaam leeft of zijn woning duurzaam wil inrichten kan deze vloer zeker overwegen.

2. Lange levensduur

Veel fabrikanten bieden meestal een langdurige garantie van wel 15 jaar. Daarom is de levensduur van de linoleumvloer erg lang. De vloer kan gemakkelijk een levensduur van 40 jaar behalen!

3. Duurzaam

Doordat de vloer zo lang mee gaat en een zeer milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar product is, kun je wel zeggen dat het een duurzame vloer is.

4. Zeer hygiënisch

De vloer is erg hygiënisch. Dankzij natuurlijke materialen heeft de vloer een antibacteriële werking. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën geen kans krijgen zich te verspreiden. Daarom zijn deze vloeren zo populair in ruimtes waar een goede hygiëne essentieel is. Denk aan ziekenhuizen en andere verpleeginstellingen, maar ook aan scholen en kinderdagverblijven.

5. Geluiddempend en aangename loopgeluiden

De linoleum vloer heeft een goede geluiddempende werking. De vloer kan contactgeluid verminderen en loopgeluiden aangenaam laten klinken. Dit voorkomt storende geluiden en zorgt voor een ontspannen gevoel in de ruimte. Dit maakt het een ideale vloer voor wachtruimtes in, universiteiten, bibliotheken en laboratoria.

6. Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Linoleum neemt snel kamertemperatuur op omdat het een warmte- geleidend materiaal is. Daarom kan de vloer ook zeker gecombineerd worden met vloerverwarming. De warmte overdracht op de vloer zal ongeveer hetzelfde zijn als het effect op plavuizen.

7. Onderhoudsvriendelijk

De vloer is gemakkelijk te onderhouden.  Zo blijft de vloer in goede staat door stof regelmatig weg te vegen.  Laat alleen geen natte plekken achter, dit beschadigt de vloer. Ook kan vuil voorkomen worden door een goede entreemat bij de ingang te leggen. Word de linoleum vloer heel vaak gebruikt? Dan wordt aanbevolen om de vloer één keer per jaar in de was te zetten.

8. Beschikbaar in alle kleuren (volledig personaliseerbaar)

Er zijn een groot aantal kleuren beschikbaar voor de linoleum vloer. Van speels voor scholen tot rustgevend voor verzorgingstehuizen of ziekenhuizen. Verder is het mogelijk om allerlei patronen in de vloer te snijden, waardoor u uw eigen unieke ontwerp kunt maken. Zo kunt u zelfs een logo in de vloer laten maken.

9. Kleurvast

De vloer is erg kleurvast. Waardoor de kleuren en patronen mooi blijven. De verf zit namelijk echt in vloer en niet alleen onder de beschermlaag, zoals bijvoorbeeld vinyl vloeren.

10. Krasbestendig

Linoleum kan intensief gebruikt worden. Het materiaal zal niet snel slijten. Dat is ideaal voor kantoren, scholen of grote bedrijven. Een extra beschermlaag kan van tijd tot tijd worden aangebracht en bijgewerkt. Dit is vooral nodig als er regelmatig machines worden gebruikt bij het reiniging van de vloer. Bij particuliere woningen is dit niet nodig.

11. Antistatisch

Linoleum is antistatisch. Hierdoor is het relatief eenvoudig om de linoleumvloer stofvrij te houden. Voor degenen die allergisch of gevoelig zijn voor de luchtwegen kan  linoleum in interessante keuze zijn.