Menu Sluiten

Terrazzo vloer

Terrazzo vloer

De terrazzo vloer, is een betonvloer die bestaat uit een mengsel van kleurige natuursteenkorrels, vaak van marmer, en een bindmiddel. Terrazzo en Granito hebben een erg robuuste en stoere uitstraling. Vaak worden de termen door elkaar gebruikt, omdat het om hetzelfde materiaal gaat. Terrazzo is de correcte benaming voor vloeren, en Granito voor keukenbladen. Wij bieden beide producten aan.

Terrazzo

Terrazzo vloer
Bij een terrazzo vloer brengen we eerst het betonmengsel aan. Zodra dit is opgedroogd en uitgehard, beginnen we met schuren en polijsten. Bij een terrazzo vloer kunnen we veel variëren met vormen en kleuren, en zo ontstaat er een product dat in elk interieur past. Terrazzo is ook erg stoot- en krasvast. Wilt u geen hele vloer? Er bestaan ook losse vloertegels van Terrazzo. Ook deze zijn geschikt voor intensief gebruik. U houdt een terrazzovloer eenvoudig schoon met een sopje van water en groene zeep. Gebruik dus geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Granito

Terrazzo producten maken we ook voor keuken en badkamer; bijvoorbeeld in de vorm van keukenbladen en wasbakken. Vaak noemen we het dan dus Granito. Granito is stijlvol, waterdicht, hygiënisch en slijtvast. Allemaal kenmerken die ervoor zorgen dat het dus geschikt is voor badkamer of keuken. Doordat het materiaal enigszins poreus blijft moet u eventuele vlekken wel snel verwijderen, anders zult u ze blijven zien.

Vloerverwarming

Terrazzo combineren met vloerverwarming kan ook, maar er bestaat altijd een kleine kans op haarscheurvorming. Deze risico's kunt u indammen als u de vloerverwarming op de juiste manier gebruikt. Dit wil zeggen dat u de temperatuur gelijkmatig, voorzichtig en via de richtlijnen moet opbouwen. Het geheel uitsluiten van haarscheurtjes als gevolg van het gebruik van de vloerverwarming kan helaas niet.

Voordelen van Terrazzo en Granito

  • Terrazzovloeren zijn naadloos
  • Het uiterlijk van Terrazzo is tijdloos
  • Schoonhouden is eenvoudig en de levensduur is levenslang
  • Terrazzovloeren zijn vloeistofdicht
  • Terrazzovloeren kunnen voorzien worden van sanitaire plinten
  • Terrazzo combineert perfect met mozaïek, maar ook met hout, glas en metaal
  • Aanrechtbladen zijn geschikt voor iedere keuken
  • Terrazzobladen zijn hittebestendig

Prijs

De kosten van Terrazzo zijn van veel factoren afhankelijk. Wilt u een meer informatie over de prijs of een offerte ontvangen? Neem contact met ons op!