Menu Sluiten

Terrazzo vloer

Terrazzovloer

De terrazzovloer is een betonvloer die bestaat uit een mengsel van kleurige natuursteenkorrels, vaak van marmer, en een bindmiddel. Terrazzo en Granito hebben een erg robuuste en stoere uitstraling. Vaak worden de termen door elkaar gebruikt, omdat het om hetzelfde materiaal gaat. Terrazzo is de correcte benaming voor vloeren, en Granito voor keukenbladen.

Terrazzo

Terrazzo vloerBij een terrazzovloer brengt de specialist eerst het betonmengsel aan. Zodra dit is opgedroogd en uitgehard, kan begonnen worden met schuren en polijsten. Bij een terrazzovloer is veel variatie mogelijk qua kleur en vormgeving, en zo ontstaat er een product dat in elk interieur past. Terrazzo is ook erg stoot- en krasvast. Wilt u geen hele vloer? Er bestaan ook losse vloertegels van Terrazzo. Ook deze zijn geschikt voor intensief gebruik. U houdt een terrazzovloer eenvoudig schoon met een sopje van water en groene zeep. Gebruik dus geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Granito

Terrazzo producten zijn er ook voor keuken en badkamer; bijvoorbeeld in de vorm van keukenbladen en wasbakken. Vaak heet het dan dus Granito. Granito is stijlvol, waterdicht, hygiënisch en slijtvast. Allemaal kenmerken die ervoor zorgen dat het geschikt is voor badkamer of keuken. Doordat het materiaal enigszins poreus blijft moet u eventuele vlekken wel snel verwijderen, anders zult u ze blijven zien.

Vloerverwarming

Terrazzo combineren met vloerverwarming kan ook, maar er bestaat altijd een kleine kans op haarscheurvorming. Deze risico's kunt u indammen als u de vloerverwarming op de juiste manier gebruikt. Dit wil zeggen dat u de temperatuur gelijkmatig, voorzichtig en via de richtlijnen moet opbouwen. Het geheel uitsluiten van haarscheurtjes als gevolg van het gebruik van de vloerverwarming kan helaas niet.

Voordelen van Terrazzo en Granito

  • Terrazzovloeren zijn naadloos
  • Het uiterlijk van Terrazzo is tijdloos
  • Schoonhouden is eenvoudig en de levensduur is levenslang
  • Terrazzovloeren zijn vloeistofdicht
  • Terrazzovloeren kunnen voorzien worden van sanitaire plinten
  • Terrazzo combineert perfect met mozaïek, maar ook met hout, glas en metaal
  • Aanrechtbladen zijn geschikt voor iedere keuken
  • Terrazzobladen zijn hittebestendig

Prijs

De kosten van Terrazzo zijn van veel factoren afhankelijk. Wilt u een meer informatie over de prijs of een offerte ontvangen? Neem dan contact op via het contactformulier!