Menu Sluiten

Schuimbeton Kruipruimte

Schuimbeton kruipruimte betekent: Geen koude vloer meer met vloerisolatie materiaal in de kruipruimte.

De kruipruimte van een woning is vaak een vochtige en koude ruimte onder de vloer. Een begane grondvloer zonder vloerisolatie zorgt voor kou en vocht vanuit de kruipruimte. Dit kan leiden tot vocht en schimmelvorming, tot gevolgeen slecht binnenklimaat en hogere stookkosten. Daarnaast gaat er veel warmte vanuit de woning verloren naar de kruipruimte.

Wat is vloerisolatie?

Schuimbeton Kruipruimte Schuimbeton Kruipruimte installatie door medewerkerBij vloerisolatie Schuimbeton kruipruimte wordt er een isolatielaag onder aan de onderzijde van de begane grondvloer aangebracht. Dit wordt aangebracht in de kruipruimte van de woning.

Vloerisolatie stopt de aanvoer van kou en optrekkend vocht vanuit de grond kruipruimte én zorgt ervoor dat de warmte naar boven wordt gestraald , waardoor de warmte niet verloren gaat. De vloer koelt veel minder snel af en u hoeft minder te stoken. Met gevolg hoger wooncomfort én een lagere energierekening als resultaat. Een geïsoleerde vloer met vloerisolatie wordt gemiddeld drie tot vier graden warmer. U voelt direct verschil! Vanaf 2023 is het zelfs mogelijk om een subsidie aanvraag in te dienen, lees onderaan de pagina meer informatie over deze aanvraag.

Is u woning geschikt voor vloerisolatie Schuimbeton kruipruimte?

Uw woning is vaak geschikt voor vloerisolatie bij een droge kruipruimte vanaf ongeveer 50 centimeter hoogte. Bij een vochtige, natte of een te lage kruipruimte adviseren wij exstra bodemisolatie met folie . Wanneer er geen kruipruimte in een woning aanwezig is, is het helaas niet mogelijk om dike vloerisolatie aan te brengen en doen we geïsoleerde plaat.

Inzakking plaatsgevonden?

Schuimbeton, een populair materiaal voor vloerisolatie en funderingen, kan soms inzakken, wat voor problemen kan zorgen in de constructie. Dit inzakken kan verschillende oorzaken hebben, zoals onvoldoende menging van de componenten, verkeerde toepassingstechnieken of een te hoge belasting op het schuimbeton. Als gevolg hiervan kunnen er verzakkingen en scheuren ontstaan, wat de stabiliteit van de constructie kan beïnvloeden. Voor meer informatie over dit probleem en mogelijke oplossingen kunt u terecht op deze ‘schuimbeton ingezakt‘ informatie pagina.

Meer informatie nodig? Schuimbeton kruipruimte  Neem contact met ons op

Als u meer informatie wilt of een medewerker wilt spreken kunt u ons bereiken via de contact pagina.