Menu Sluiten

Blog

De broodjesvloer

Een broodjesvloer is een vloerconstructie dat bestaat uit voorgevormde elementen, de 'broodjes' vormen tussen dragende betonbalken. Deze prefab-balken zijn gemaakt van gewapend beton gecombineerd met delen van piepschuim. Dit beton maakt het een sterker product. Vaak wordt er voor een broodjesvloer gekozen als de houten vloer in een huis niet meer voldoende functioneert. Het wordt ook wel een renovatievloer genoemd. Over de broodjesvloer wordt doorgaans een (betonnen) dekvloer gestort.

Voordelen van een broodjesvloer:

  • Het is een duurzaam product
  • Het zorgt voor een laag isolatie
  • omdat het een prefab vloer is maakt het snel intaleerbaar
  • goed om een vloer te renoveren

Alternatief voor de broodjesvloer: de schuimbetonvloer

Bij een broodjesvloer die in een woning wordt geplaatst waar ook een kruipruimte aanwezig is, dan is dit niet de meest ideale oplossing. In de kruipruimte onstaan vaak vochtproblemen.  Daarnaast is er geen extra isolatie. Als er ook vloerverwarming gewenst is ook daar schuimbeton goed voor als basis, waarna er nog een dekvloer geplaatst kan worden. De broodjesvloer kan een goede snelle oplossing zijn, echter is schuimbeton een beter alternatief. Met schuimbeton heeft u geen kans meer op schimmelvorming door de vochtproblemen van de kruipruimte. Schimmelvorming kan hout aantasten. Een schuimbetonvloer is niet alleen goed voor extra isolatie, maar is doorgaans ook een goedkoper te produceren product dan een broodjesvloer en makkelijker aan te brengen. Bij een schuimbetonvloer heeft u ook wat flexibiliteit in het bepalen hoe dik de laag schuimbeton kan worden.

 

 

Waarom kiezen voor schuimbeton i.p.v. een broodjesvloer:

  • schuimbeton is minderbewerkbaar en dus relatief goedkoper
  • schuimbeton kan ook dienen als extra isolatie voor in de kruipruimpte

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een schuimbetonvloer, neem dan contact met ons op. Wij kunnen ook het hele pakket leveren. Dan kan u naast een schuimbetonvloer ook vloerverwarming, een dekvloer en een eindvloer voor uw huis verkrijgen.

 

Gerelateerde berichten