Menu Sluiten

Blog

Wat is een goed alternatief voor een broodjesvloer

schuimbeton

Een “broodjesvloer” is een vloer van broodjes van EPS-blokken de naam broodjes komt omdat de EPS in een mal gegoten zijn en die lijken op broodjes vooral de term broodjes vloer. In de bouw werd dit best wel veel gebruikt toen schuimbeton nog niet zo bekend was.

De broodjesvloer werd gebruikt om een bepaald type vloerconstructie aan te duiden. Het is was een veelvoorkomende vloerconstructie in Nederland maar ook in België werd deze vaak toegepast, maar de term kan in andere landen anders worden genoemd.

Vraag over schuimbetonvloer met vloerverwarming bij onze vakkundige ervare spetialisten in het aanleggen van vloeren. Met jarenlange expertise en hoogwaardige materialen zorgen wij voor een perfect resultaat.

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Een broodjesvloer bestaat doorgaans uit verschillende lagen:

Draagstructuur van de broodjesvloer is: betonnen balken die als dragende elementen de vloer gaan ondersteunen.

EPS-broodjes ( eigenlijk polystyreen broodjes): het zijn holle, langwerpige elementen gemaakt van geëxpandeerd polystyreen (EPS). Ze worden tussen de draagstructuren geplaatst om een tijdelijke bekisting te vormen voor het beton maar een groot nadeel is dat vocht onder de kruipruimte blijft en de huidige fundering de krachten op moet vangen in tegenstelling tot schuimbeton. Schuimbeton gebruikt de helle oppervlakte van grond of zand in de kruipruimte (de bodem van de kruipruimte).

Beton: nadat de EPS-broodjes zijn geplaatst, wordt beton over de bovenkant gegoten om de vloer te voltooien. Hierdoor wordt de vloer erg zwaar. Het beton komt tussen de boven- en onderkant van de broodjes, waardoor een stevige vloerconstructie ontstaat die rust op de oude huidige fundering.

Deze constructiemethode heeft naast voordelen dus ook nadelen, waaronder minder efficiënt gebruik van ruimte in de kruipruimte maar de gebruikte materialen, isolerende eigenschappen van het schuimbeton maakt een lichtere vloer in vergelijking met traditionele massieve betonnen vloeren. Broodjesvloeren worden vaak gebruikt in zowel woning- als commerciële bouwprojecten vanwege hun kosten- en energie-efficiëntie vandaar dat schuimbeton de wind van de broodjesvloer.

Let dus op dat de exacte specificaties en benamingen voor bouwmaterialen en -methoden kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de bouwvoorschriften in een bepaalde regio. Het is belangrijk om u te laten adviseren. Ook lokale bouwvoorschriften en normen te raadplegen wanneer u een specifiek Vloer renovatie overweegt. Gebruik schuimbeton IPV-broodjesvloer en vergelijk de prijs van een goed alternatief broodjesvloer

Een “broodjesvloer” is een vloer van broodjes van EPS-blokken de naam broodjes komt omdat de EPS in een mal gegoten zijn en die lijken op broodjes vooral de term broodjes vloer. In de bouw werd dit best wel veel gebruikt toen schuimbeton nog niet zo bekend was.

De broodjesvloer werd gebruikt om een bepaald type vloerconstructie aan te duiden. Het is was een veelvoorkomende vloerconstructie in Nederland maar ook in België werd deze vaak toegepast, maar de term kan in andere landen anders worden genoemd.

nadelen schuimbeton

Compofloor is een alternatief voor een brodjesvloer

Wanneer het gaat om vloerconstructies, is het belangrijk om te weten dat er alternatieven zijn voor de traditionele broodjesvloer. Een van deze alternatieven is de Compofloor. Compofloor is een innovatieve vloeroplossing die vele voordelen biedt in vergelijking met een broodjesvloer.

Wat maakt Compofloor anders? Ten eerste is het een lichtgewicht systeem, wat betekent dat het minder belastend is voor de constructie van het gebouw. Dit kan vooral gunstig zijn bij renovaties of bij het bouwen van extra verdiepingen op bestaande structuren.

Daarnaast biedt Compofloor uitstekende thermische en akoestische isolatie-eigenschappen. Dit draagt bij aan een comfortabelere leefomgeving en kan zelfs helpen bij energiebesparing.

Een ander voordeel van Compofloor is de snelle en eenvoudige installatie. Het systeem bestaat uit voorgefabriceerde panelen die gemakkelijk te plaatsen zijn, waardoor de bouwtijd aanzienlijk verkort wordt.

Bovendien is Compofloor ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Het materiaal waaruit de panelen zijn gemaakt, bevat gerecyclede materialen en heeft een lange levensduur, waardoor het een verantwoorde keuze is voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Kortom, als u op zoek bent naar een alternatief voor een broodjesvloer, overweeg dan zeker de mogelijkheden die Compofloor te bieden heeft. Met zijn lichtgewicht constructie, uitstekende isolatie-eigenschappen, snelle installatie en duurzaamheid is het een aantrekkelijke keuze voor diverse bouwprojecten.

“Liever goedkoop dan duurzaam” – , denkt de klant.

Vanwege de hoge prijzen denkt de consument bij vloerverwarming op schuimbeton vooral aan zijn portemonnee en te weinig aan duurzaamheid, zo blijkt uit onderzoek van. De overheid gaat de consument gelukkig helpen om de juiste keuzes isoleren te maken en geeft subsidie.

Subsidie op schuimbeton

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Hoe kan ik mijn woning isoleren?
Vloerisolatie subsidie

Gerelateerde berichten