Menu Sluiten

Kruipruimte inspectie

Kruipruimte inspecteren

Als er teveel vocht of schimmelvorming in uw huis zit, dan kan het handig zijn om door ons een kruipruimte-inspectie te laten uitvoeren. Vocht in een woning staat namelijk vaak in direct verband met de staat van de kruipruimte. Is deze lange tijd te vochtig dan leidt dit tot problemen in het hele huis. Wilt u weten wat de staat is van uw kruipruimte? Dan voeren wij graag een professionele kruipruimte-inspectie voor u uit. Ook adviseren wij u aan de hand van de inspectie over eventuele vervolgstappen. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Houten vloeren

In steeds meer woningen in Nederland zorgen zwammen voor problemen. Als we het over zwammen hebben, bedoelen we eigenlijk over heel veel verschillende soorten schimmels. Wat deze schimmels gemeen hebben is dat ze allemaal hout aantasten (‘houtrot’).  Ze zitten voornamelijk in oudere woningen met een kruipruimte en een houten ondervloer. Als er dan ook een houten balklaag in de woning ligt, tasten ze deze ook aan. Hierdoor ontstaat dus houtrot. In ernstige gevallen kan dit zelfs leiden tot verzakkingen van de vloer.

Wacht u te lang met het aanpakken van de problemen in de kruipruimte dan verplaatsen de problemen zich ook naar de rest van de woning. Deze begint killer aan te voelen of gaat stinken. Ook merkt u de problemen in de portemonnee: u moet de verwarming langer aanhebben om tot een aangename temperatuur te komen.

Betonrot

Ook betonnen vloeren kunnen tot problemen leiden. In deze vloeren kan namelijk betonrot ontstaan. Dit heeft niets te maken met vocht of schimmels, maar ligt aan de samenstelling van het beton. Vroeger voegden bedrijven namelijk vaak ‘versnellers’ toe aan het beton. Dit om, de naam zegt het al, het beton sneller te laten drogen. Het probleem is echter dat versnellers chemische middelen zijn. Ze zorgen er onder meer voor dat na verloop van tijd roestvorming ontstaat op de bewapening in het beton. Hierdoor zet de bewapening uit en begint het beton af te brokkelen. En dat noemen we dus betonrot.

kruipruimte inspectie
Een kruipruimte opvullen met schuimbeton

Kruipruimte inspectie: onderzoek én advies

Een kruipruimte-inspectie bij ons bestaat uit een intensief onderzoek van de kruipruimte. We inspecteren eerst de gehele kruipruimte grondig. Zowel op de aanwezigheid van zwammen, houtrot als houtaantastende insecten. Daarna geven we u advies we wat u het beste kunt doen. Een goede optie is bijvoorbeeld om schuimbeton in de kruipruimte aan te brengen. Dan heeft u namelijk geen last meer van schimmel of houtrot. Ook betonnen vloeren kunnen we uiteraard inspecteren op betonrot.

 

Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen? Maak dan snel een afspraak met ons door het volgende contactformulier in te vullen.