Menu Sluiten

Broodjesvloer

Ontdek de Voordelen van Broodjesvloeren voor Duurzame Bouwprojecten

Op zoek naar een solide basis voor je nieuwbouw? Overweeg dan zeker een broodjesvloer, ook wel bekend als kanaalplaatvloer. Deze innovatieve vloerconstructie biedt tal van voordelen voor zowel woning- als utiliteitsbouw. Lees verder om alles te ontdekken over broodjesvloeren en waarom ze een slimme keuze zijn voor jouw project.

1. Wat is een Broodjesvloer?

Een broodjesvloer bestaat uit voorgespannen betonnen liggers (de ‘broodjes’) met daartussen vulblokken. Dit resulteert in een lichte, maar sterke vloerconstructie. De broodjes worden op de draagmuren of -kolommen geplaatst, waardoor er een solide basis ontstaat voor verdere bouwwerkzaamheden.

2. Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

Broodjesvloeren zijn niet alleen sterk, maar ook duurzaam. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt voor een lange levensduur, wat resulteert in minder onderhoud en lagere kosten op de lange termijn. Daarnaast zijn ze milieuvriendelijk doordat ze gemaakt zijn van recyclebaar beton.

3. Snelheid van Installatie

Een van de grootste voordelen van broodjesvloeren is de snelle installatie. Door het prefab karakter van de broodjes en vulblokken kan de vloer snel worden geplaatst, wat tijd en arbeidskosten bespaart. Dit maakt broodjesvloeren ideaal voor projecten met strakke deadlines.

4. Brandwerendheid en Geluidsisolatie

Broodjesvloeren bieden uitstekende brandwerendheid, wat de veiligheid van de bewoners of gebruikers verhoogt. Daarnaast hebben ze goede geluidsisolerende eigenschappen, wat bijdraagt aan het comfort van de ruimte.

5. Flexibiliteit in Ontwerp

Dankzij de flexibiliteit in ontwerp kunnen broodjesvloeren worden aangepast aan verschillende architectonische stijlen. Of je nu een moderne of klassieke uitstraling wilt, broodjesvloeren passen zich gemakkelijk aan aan jouw wensen.

6. Onderhoudsarm

Broodjesvloeren vereisen minimaal onderhoud, wat resulteert in lagere kosten op lange termijn. Dit maakt ze niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook geschikt voor diverse bouwprojecten.

Conclusie: Kies voor Duurzaamheid en Efficiëntie met Broodjesvloeren

Broodjesvloeren bieden een slimme oplossing voor wie op zoek is naar duurzaamheid, efficiëntie en flexibiliteit in bouwprojecten. Met hun snelle installatie, brandwerendheid en onderhoudsarme karakter zijn broodjesvloeren de ideale keuze voor zowel woning- als utiliteitsbouw. Maak de juiste keuze en bouw op een solide fundering met broodjesvloeren.


Wilt u uw woning uitbreiden of renoveren? Dan is de kans groot dat u te maken krijgt met een combinatievloer, ook wel bekend als broodjesvloer. Dit constructiesysteem wordt in meer dan 90% van de uitbreidingen en renovaties toegepast, omdat het voldoet aan alle eisen qua isolatiewaarde en naadloos aansluit. Een combinatievloer bestaat uit betonnen of stalen balken met in het midden vulblokken. De piepschuimvulling in dit type vloer wordt ook wel een broodje genoemd, wat de oorsprong van de naam “broodjesvloer” duidelijk maakt. Het plaatsen van een combinatievloer is relatief eenvoudig en snel te leggen, en gaat zeer lang mee.

Hoewel broodjesvloeren voordelen hebben, zoals eenvoudige plaatsing en lange levensduur, hebben ze ook nadelen die op te lossen zijn door te kiezen voor schuimbeton. Schuimbeton is een beter alternatief voor broodjesvloeren omdat het een hogere isolatiewaarde heeft en minder nadelen kent.

De kosten van een combinatievloer zijn afhankelijk van de benodigde onderdelen. De totale kosten bestaan uit de liggers, vulelementen, staalmatten, betonwapening en eventueel PUR schuim of randkist. Het beton kan kant-en-klaar worden geleverd of zelf worden gemaakt met vloerenzand, portlandcement en grind.