Menu Sluiten

Waarom West Friesland Betonvloeren

Waarom West Friesland Betonvloeren?

Waarom u kiest voor West-Friesland Betonvloeren?

Eigenlijk is het heel simpel. West Friesland Betonvloeren is al jarenlang het normaalste betonbedrijf uit de regio West Friesland, Noord-Holland. We doen geen gekke dingen, maar zijn wel goed in wat we doen. Onze werkzaamheden voeren we normaal uit, zonder arrogant te doen. We denken mee met de klant. Ook wijzen we de opdrachtgever op een normale manier op de dingen die nog moeten gebeuren. We communiceren helder en to-the-point naar onze klanten. Zo weten ze dat het goed zit.

Door onze werkwijze genieten we veel vertrouwen in de regio. Hierdoor kan West-Friesland Betonvloeren scherp inschrijven. En in het geval dat we toch net iets duurder zijn door stijgende kosten van bijvoorbeeld zand en grind, hebben we toch vaak een hoge gunfactor. We sturen onze mensen goed aan, en kiezen ervoor om hen met eigen pompen te laten storten. Ook bieden we het complete betonpakket aan, waardoor we flinke kortingen kunnen geven.

Alleen een beton pomp huren kan ook. Dan komt er een zeer gemotiveerde pompmachinist die weet wat beton is en die geen arrogante houding heeft. Bij West-Friesland Betonvloeren staat de kwaliteit van de betonvloer altijd op nummer 1!

Betonvloeren
Betonvloeren

Middelgroot betonbedrijf

West-Friesland Betonvloeren is een middelgroot betonvloerenbedrijf . Wat houdt dit precies in?

De bedrijfssector met middelgrote bedrijven bestaat uit ondernemingen die maximaal 150 werknemers hebben. In Nederland valt slechts 30 promille van de ondernemingen hier buiten. De middenbedrijven waren in 2015 goed voor 68% van de Nederlandse bedrijfsomzet en hadden ook 58% van het niet-overheidspersoneel in dienst.

Het benoemen van het aantal werknemers is onder meer van belang bij het verlenen van overheidsdiensten aan het bedrijfsleven en voor het opleggen van verplichtingen. Voor kleinere ondernemingen zijn deze verplichtingen namelijk minder streng. Dit kan een groot voordeel zijn. De betonvloerenmarkt binnen de EU streeft bovendien naar het hanteren van gemeenschappelijke regels. Hierdoor is het voor ons nog eenvoudiger om ons werk te doen.

Waarom beter?

Statistisch gezien is de kans groot dat u ooit bij een middelgrote onderneming als West-Friesland Betonvloeren terecht komt voor een klus. De hoogste tijd om eens te bekijken wat de voordelen zijn van het werken van een kleinere organisatie. Wat zijn die voordelen precies?

Persoonlijk contact

In de organisaties van west Friesland zit je over het algemeen niet in anonieme kantoortuinen, ben je geen nummer en is er meer persoonlijk contact. Je wordt als medewerker eerder gezien en gehoord en vaak loop je makkelijk even bij een collega of de directeur de kamer binnen. Ruimte genoeg dus voor persoonlijk contact.

Vlotte interne communicatie

Interne communicatie is vaak een heikel punt binnen organisaties. Hoe groter de onderneming, hoe luider het geklaag hierover. In ondernemingen met weinig werknemers zijn de communicatielijnen vaak kort. Je kunt mensen direct aanspreken en hoeft meestal niet weken op antwoord te wachten, zelfs niet van de directeur. Beslissingen gaan niet over tig schijven, maar worden regelmatig ter plekke genomen.

Afwisselende baan

Een groot voordeel van kleine bedrijven is dat ze meestal niet heel strikt vasthouden aan je functieomschrijving.  Liggen er taken die opgepakt moeten worden dan is er vaak de ruimte om die naar je toe te trekken. Zo zorg je ervoor dat je je blijft ontwikkelen en je functie door deze afwisseling interessant blijft.

Successen worden gevierd

In een kleine organisatie ben je doorgaans goed op de hoogte van wat er zoal speelt, dus ook of het goed of wellicht niet zo goed met het bedrijf gaat. Successen behaal je ook echt met z’n allen en deze worden vaak met z’n allen gevierd.

Minder formele werkomgeving

Vaak hangt er een gezellige familiesfeer bij bedrijven met weinig werknemers. Je noemt elkaar bij de voornaam, zegt je en jij tegen elkaar en stapt zonder aarzeling bij collega’s binnen ongeacht hun functie. Ook weet je meer wat er in elkaars privéleven speelt en dit zorgt voor meer verbondenheid met elkaar en de organisatie.

Minder regels en procedures

Een ander voordeel is dat er minder regels en procedures nodig zijn om alles goed te laten verlopen. Natuurlijk zijn er duidelijke afspraken, maar die zijn meestal niet vastgelegd in officiële procedures. Dit wordt mede veroorzaakt doordat een en ander vooral werkbaar moet zijn en blijven

Goede balans werk-privé

Als je voor een kleine onderneming werkt, is er dikwijls meer oog voor een goede werk-privé balans en dit is voor veel werknemers een doorslaggevende factor om voor een klein bedrijf te kiezen. Vaak wordt er niet moeilijk gedaan over een keer een uurtje eerder weg en als het nieuwe werken is ingevoerd dan is flexibel werken helemaal makkelijk. Al blijft dit soort dingen uiteraard altijd een kwestie van geven en nemen.

Meer verantwoordelijkheid en vrijheid

Medewerkers voelen zich meer verantwoordelijk als ze een taak van begin tot eind kunnen uitvoeren, de vrijheid hebben om dit op hun eigen manier in te vullen en daarbij zichtbaar resultaat zien. Als je als werknemer van een kleine organisatie ook nog eens mee mag denken dan worden de meesten hier heel gelukkig van. Dikke kans dat je bij zo’n werkgever niet snel weg zult gaan.

Kleinere organisaties halen meer uit hun werknemers

Doordat er een goede werk-privé balans is zijn medewerkers niet alleen gelukkiger, maar ook productiever op hun werk. Daarbij komen extra klusjes vaak bij de werknemers terecht waardoor ze zich blijven ontwikkelen en hun kwaliteiten zoveel mogelijk kunnen benutten.

Meer plezier in je werk

Onderzoek heeft uitgewezen dat werknemers die  voor een klein bedrijf werken met meer plezier naar hun werk gaan en over het geheel genomen gelukkiger in hun werk zijn dan werknemers van grote organisaties. De negen voorgaande redenen spelen hier ongetwijfeld een belangrijke rol in.

Ook Schuimbeton West is een voorbeeld van een bedrijf waar mensen graag voor werken.

 

Deze pagina is geoptimaliseerd door TBO. 10-01-2019.