Menu Sluiten

Blog

Hier stort en vlindert West-Friesland Betonvloeren de betonvloer voor Caravancentrum in Purmerend

In opdracht voor Aannemer IJbouw

1650 m2

IJbouw is een bouwbedrijf gevestigd aan de noordoevers van het Amsterdamse IJ. De oorsprong van IJbouw ligt in de uitvoer van waterwerken in de Amsterdamse havens. Van hieruit is IJbouw uitgegroeid tot een multidisciplinair bouwbedrijf actief in zowel civiele als bouwkundige projecten en in onderhoudscontracten binnen deze sectoren.

IJbouw onderscheidt zich door dit brede pakket aan diensten aan te kunnen bieden en is gecertificeerd voor het gehele traject vanaf ontwerp tot en met uitvoering. Samen met onze opdrachtgevers realiseren wij op een efficiënte wijze kwalitatief hoogwaardige projecten. Deze passen altijd binnen de vooraf vastgestelde kaders.

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

Hier stort en vlindert West-Friesland Betonvloeren de betonvloer voor Caravancentrum in Purmerend

Caravancentrum in Purmerend

Duurzaam en self supporting gebouw

Naar eigen zeggen is dit het meest duurzame gebouw van Baanstee Noord. Er is hoog ingezet op duurzaamheid en daarop ook gescoord met een GPR van 87%. Met onder andere zonnepanelen op het dak en energetische verlichting met LED. De goede gevel- en vloerisolatie en een waterfiltersysteem zorgt ervoor dat hemelwater kan worden gebruikt in de ‘wasstraat’ voor de caravans. Daarvoor komt een overdekte wasplaats, zodat het Caravancentrum ook ‘s winters caravans kan wassen.

De vorm van het gebouw is vierkant met afgeronde hoeken en met een antraciete uitstraling. En alles wordt geregeld op hetzelfde terrein: de opslag, wassen, werkplaats en reparatie, de showroom en de winkel. 

Betonvloer te zwaar? kies voor magnesiet

Het proces

Magnesiet bestaat uit onder andere magnesium en zaagsel, en maken we op de stortplek zelf. Met behulp van slangen verpompen we het vervolgens naar de stortplek. Hier verdelen en egaliseren we het magnesiet met een rei. Op deze manier ontstaat een hele vlakke vloer, waardoor de eindvloer (laminaat of parket bijvoorbeeld) er mooi waterpas op kan worden gelegd. Een magnesietvloer ligt er normaal gesproken binnen de dag in; de droogtijd is 5 tot 6 dagen.

Ook Anhydriet, magnesiet of de zandcementdekvloer

Caravancentrum in Purmerend

Related Posts